De groene jonker – en een klein stukje Nieuwkoopse plassen (fotoblog)

De groene jonker – en een klein stukje Nieuwkoopse plassen (fotoblog)

Dankzij de twitterende @boswachterjohn las ik over de Groene Jonker, een nieuw natuurgebied. Nieuw, want het is namelijk nog maar vijf jaar geleden opgeleverd. De Groene Jonker is aangelegd in het kader van de EHS, de ecologische hoofdstuctuur, een netwerk dat natuurgebieden onderling met elkaar verbindt, zodat soortenuitwisseling makkelijker mogelijk wordt (het is overigens nog lang niet klaar, die EHS – en tja, ook dat zijn helaas politieke keuzes).

Dat Nederland naar zo’n plek als de Groene Jonker snakte is duidelijk. Het zit bomvol met vogels: waterrallen, purperreigers, kemphanen, grutto’s, kievieten, scholeksters, rietzangers, lepelaars, rietgorzen… de lijst is lang. Het was dus de hoogste tijd om er eens een kijkje te nemen en vandaag was het zo ver. Mijn conclusie: het is een prachtige wetland en een gebied om echt trots op te zijn! Ik heb werkelijk genoten en kom zeker terug.

5 Responses »

    • Hoi Marian, ik heb ook een Facebook account, daar zet ik ze ook vaak op (met natuurlijk nog een hoop andere ‘gewone’ zaken. Dus ik kan je natuurlijk daar toevoegen. Maar nee, ik moet nog een betere oplossing vinden voor mijn online foto’s ja.

  1. Hoi Tirza,

    Ik heb je een vriendschapsverzoek gestuurd. Op mijn FB staan ook een aantal foto’s. Ik was daar met een vriend dus iets minder geconcentreerd op al het moois. Zie wel dat jouw foto’s wat meer divers zijn. Ik ga zeker nog een meer terug.

    Groetjes Marian

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>