Zambia, fietstocht (fotoblog)

Zambia, fietstocht (fotoblog)

In augustus was ik op vakantie naar Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibië en daarna weer terug naar Zambia, alwaar een goede vriendin in het huwelijk trad met haar aanstaande. Wat een prachtige vakantie!

Jacqueline schreef: oordoppen in, dorm, mummieslaapzak en een kuil in je matras waar je u tegen zegt. Guess what? Ik heb 8 uur heerlijke slaap gehad. Grappig hoe snel sommige dingen wennen. En hoe irrelevant bepaalde dingen binnen een dag kunnen worden….
We (Thriza en ik) hebben vandaag een fietstocht gedaan van oost naar west Livingstone, met gids Patriek. We zijn begonnen bij een van de oudste dorpjes van Livingstone genaamd ‘linda’. De huizen in dit dorp waren eigendom van de overheid. Op een gegeven moment verloren een heleboel mensen bij de overheid hun baan en om ze tegemoet te komen heeft de overheid de huizen geschonken aan de oud medewerkers. Vervolgens zijn we naar ‘Maloni’ gefietst. Dit dorp is gescheiden van de rest van Livingstone. De huizen zijn gemaakt van modder (klei en riet). Toen zijn we door de bush gefietst en hebben we een uitleg gehad over olifantenpoep :-) . de enorme shit hopen van deze dieren worden gebruikt om demonen te verdrijven, het aanmaken van vuur voor het koken, maandverband en het wordt aangestoken om de muggen op afstand te houden. Toen zijn we naar het westen gegaan naar ‘Kashitu’. In het engels betekent het small bush. Ernaast zit het national park. In zambia zijn er 19 nationale parken. Toen zijn we gestopt bij een de lokale Cowboy pre school. Deze school is gebouwd met het geld van deze fietstochten in 2003. Ze helpen ook ouders die analfabeet zijn, die krijgen les van maandag tot vrijdag van 1400 tot 1700. De laatste stoo was de lokale markt ‘dambwa central’. Eerste indruk: droogte, vliegen en drukte maar super georganiseerd. De tomaten liggen bijvoorbeeld al per onsje uitgestald op tafel, super handig!! Thirza had uit beleefdheid nog een lokale delicatesse geprobeerd: een gedroogde rups. VIESSSSS.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>