Botswana, naar de Okavanga delta (fotoblog)

Botswana, naar de Okavanga delta (fotoblog)

In augustus was ik op vakantie naar Zambia, Zimbabwe, Botswana, Namibië en daarna weer terug naar Zambia, alwaar een goede vriendin in het huwelijk trad met haar aanstaande. Wat een prachtige vakantie!

Een lange reisdag. En daarna kwamen we aan in een camp site in de Kalahari woestijn. Ik wilde het kamp af om foto’s te maken. Dat mocht. 500 meter verderop was een rivier, dus daar ben ik in mijn eentje naar toe gewandeld. Terug in het kamp kreeg ik enorm op mijn kop: er waren nijlpaarden en ik was ze veel te dicht genaderd. Dat ze in heel Afrika van alle wilde dieren de meeste slachtoffers maakten jaarlijks wist ik wel, maar ik dacht dat ze dat alleen in het water deden. Maar blijkbaar kost het ze slechts een paar seconden om het water uit te rennen en zijn ze superagressief. Les geleerd. Wel heel bijzonder. Ze waren op ca 30 meter afstand. Twee dagen later kwam ik terug bij de rivier en toen waren ze er niet meer. Wat een mazzel had ik dus :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>